MENEMEN TİCARET ODASI ÜYELERİNDEN GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ PROJESİ

13-07-2020 10:52

Toplum sağlığını tehdit eden korona virüsle mücadele kapsamında odamız üyesi GrupTeknik Elektronik Güvenlik Sistemleri Ltd. Şti. firmasının tasarladığı PORTCAM Kablosuz - Şarjlı - Portatif Termal Görüntüleme Sistemini odamızda kullanılmaya başlandı.
Üretimi ve yazılım aşamaları tamamen GrupTeknik Firması tarafından gerçekleştirilen görüntüleme sistemi görüntü alanında yer alan kişi ya da kişilerin ateşlerini otomatik olarak ölçerek maske takıp takmadığını kontrol etmekte ve aksi durumla karşılaşılması halinde uyarılar vermektedir. Bu şekilde odamıza giriş çıkışlar daha kontrollü ve sağlıklı olarak gerçekleştirilmektedir.
Konu ile ilgili patent ve seri üretim çalışmaları gerçekleştirilmekte bununla ilgili daha çok alanda kullanılması için görüşmeler Odamız aracılığıyla yapılmaktadır.

GrupTeknik Elektronik Güvenlik Sistemleri firmasının yetkilisi Engin Boz,
“Kovid-19 süreci boyunca Havaalanları, Fabrikalar, Oteller ve AVM gibi toplu girişlerin olduğu yerlerde el ile tek tek ateş ölçmek yerine ateşi termal olarak toplu biçimde ölçen, Maskesiz giriş olduğunda maske takınız uyarısı veren bir cihaz geliştirdik.
Cihazın özellikleri,
• Termal olarak vücut ısısını algılayıp ölçe bilme,
• Maske ihlali tespiti ve uyarabilme,
• Yüz yanıma ve kişi sayma
• Kişi sayma ve giren, çıkan kişileri raporlayabilme,
• Canlı olarak kamera noktasına anons yapabilme,
• Davranış bozukluğu analizi,
• Psikolojik davranış analizi,
• Unutulan nesne algılayabilme, diyelim biri paket unuttu veya bu bomba da olabilir onu algılayabilme özelliği,
• Bölge giriş veya çıkış algılayabilme ve alarm verme,
• Çizilmiş olan bir hatta ihlali algılayabilme özelliği,
Buna benzer faydalı olabilecek sistem üzerinde ihtiyaç duyulabilecek saymakla bitmeyecek bir çok özelliğe ek olarak yapay zeka videolu analiz yazılımı cihaz da mevcut.
Ayrıca cihazın portatif, kablosuz ve şarjlı olması en önemli avantajı, cihazımızı tasarlarken sadece kovid- 19 zamanı değil, bu pandemi bittikten sonra da kullanılabilme imkanına sahip olarak geliştirdik. Yüz yanıma ve kişi sayma özelliği olmasından ötürü Personel Takibinde, aranan kişilerin tespitinde, aranan araçların tespitinde, plakaların tespitinde, çevre güvenliğinde yani birçok alanda bu cihazı uzun yıllar kullanma olanağına sahibiz. Yerli ve milli sermaye ile üretilmiş olmasından dolayı fiyat olarak da şuan Türkiye ve Dünya piyasasındaki tüm termal görüntüleme sistemlerinden hemen hemen yarı yarıya daha ucuz diyebiliriz” dedi.