TOBB Nefes Kredisi Tanıtımı Basın Toplantısı

30-04-2020 09:42

TOBB Nefes Kredisi Tanıtımı Basın Toplantısı

TOBB Nefes Kredisi tanıtımı kapsamında tüm Oda ve Borsaların il ve ilçe bazında ortak bir şekilde Denizbank Bölge ve Şube Müdürleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi “TOBB Nefes Kredisi” Menemen Ticaret Odası ve Denizbank Menemen Şübe Müdürü tarafından yapılan basın toplantısı ile tanıtıldı.

Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Süsoy, Denizbank Menemen Şübe Müdürü M.Ünal Boztürk tarafından yapılan basın açıklamasında verilecek kredinin detayları paylaşıldı.

DenizBank, Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak amacıyla, Cumhurbaşkanlığımızca açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen ‘TOBB Nefes Kredisi’ projesinde katılımcı banka olarak yer aldı.

Banka, bu hassas süreçte elini tekrar taşın altına koyarak, TOBB ve KGF desteğinde yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile kredi kullandırıp, KOBÎ’lere nefes aldıracak. Kredinin, 2020 senesinde 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesi olmayacak, geri ödemesi ise 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak.
KOBİ‘Ierin ülke ekonomisine sağladığı katma değerin bilinciyle, esnafın ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına kolay, hızlı ve uygun maliyetle çözüm sunmayı öncelikleri arasında gören DenizBank, bu amaçla TOBB öncülüğünde yeni bir anlaşmaya imza attı.
Cazip vade ve oranlarıyla geçtiğimiz senelerde KOBİ‘Iere can suyu olan TOBB Nefes Kredisi yeniden hayata geçirilirken, önceki iki projede de yer alan DenizBank, bu kez de tek katılımcı banka oldu.

TOBB ve KGF ile yapılan iş birliği kapsamında; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsa üyesi olan KOBi’Iere özel, 2020 yılında 6 ila 8 ay süreyle anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılında ise aylık ödemeli 12 eşit taksitli ve yüzde 7,5 yıllık faiz oranıyla NEFES Kredisi sunulacak.

“KOBİ‘Ierimiz üzerine düşeni yaptı şimdi sıra bizde“

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet SÜSOY:

“KOViT-19 salgını nedeniyle üyelerimizin içinde bulunduğu finansal sorunların giderilmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin(TOBB) Denizbank ve KGF ile imzaladığı düşük faizli kredi kullandırmaya yönelik protokole oda olarak bizde katkı sağladık. Oda üyelerimiz üst limit 100.000 TL olmak üzere, 12 ay vadeli, brüt faiz oranı aylık yüzde 0,625 yıllık yüzde 7,50 faiz oranlı kredi kullanabilecekler. Üyelerimizin giderek zorlaşan ekonomik koşullar içerisinde, üyelerimize düşük faizli bu kredinin hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.
Başkan, üyelerin kampanyadan yararlanmak için nasıl başvurmaları gerektiği konusundaki detaylı bilgilere Oda web sitesinden ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

DenizBank Menemen Müdürü M.Ünal Boztürk yaptığı açıklamada:
Odamızın sorumluluk alanı içinde, DenizBank olarak ülke genelinde 720 Adet şubemizle hizmet verdiklerini belirterek; üçüncü kez yer aldıkları TOBB öncülüğünde hayata geçirilen Nefes Kredisi ile ilgili şunları söyledi; “Ekonomimizi ayakta tutan, istihdamın, üretimin, ihracatın yükünü sırtlayan KOBİ’lerimizin yanındaki güç olmak amacıyla, piyasa faiz oranlarının altında gerçekleştirilen tüm projelerde hep ön safta yer aldık. KOBİ’Ierimiz, Koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakarlıkta bulunarak kepenklerini gönüllü olarak kapattı. Birçok tezgah, dükkan, fabrika uzun süredir faaliyet gösteremiyor. Onlar üzerine düşeni yaptı, şimdi bu toprakların ürettikleri ile ekmeklerini kazanan bizler de; üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz.

“Bugüne kadar özellikle KOBi‘lere ve küçük esnafa sunduğu destekle, Türkiye‘de sürdürülebilir kalkınma ve sosyal dengenin oluşturulması yönünde önemli misyon üstlenmiş bir kurumuz. Bu değerli mirastan aldığımız güçle, yeniden önemli inisiyatif üstlenerek TOBB ve KGF desteği ile, yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı ve üst limiti 50.000 ve 100.000 TL arasında değişen “TOBB Nefes Kredisi"ni hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz. Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyor, 2020 yılında bir kez daha KOBİ’Ierimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Bilgi Notu: Nefes Kredisi Kampanyası süresince yoğunluğu azaltmak ve müşterilerimize daha sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla; şubelerimizdeki çalışma saatleri 09.00-17.00 arasında olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir.