ODALAR VE BORSALAR ORTAK YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ALİAĞA’DA DÜZENLENDİ

19-02-2019 11:59

ODALAR VE BORSALAR ORTAK YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ALİAĞA’DA DÜZENLENDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olarak İzmir’de faaliyet gösteren oda ve borsaların ortak yönetim kurulu toplantısı, Aliağa Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Deniz Ticaret Odası (DTO)İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet SÜSOY ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çevre ilçe oda ve borsa başkanları katıldı.

Menemen Ticaret Odası tarafından “Gediz Nehri taşkınları ve bölgemize verdiği zararlar ile ilgili çözüm önerileri” gündeme alınması talep edilmiştir. Konu ile ilgili odamız “Bölgemizde yer alan gediz nehrinin taşması sonucu sel felaketi oluşmuş, tarım arazilerindeki ürünler yok olmuştur. Devlet su işlerinin nehir yatağı temizleme çalışmalarını gediz nehrinin denize döküldüğü bölgeden başlatmamasından dolayı, temizlenen kısımda suyun debisi çok artmakta temizlenmeyen kısım baraj etkisi yaparak tüm ovayı sular altında bırakmaktadır. Bu sebeple ivedi bir şekilde deniz ağzının temizlenmesi için gerekli çalışmaların yapılması hususunun ilgili mercilere bildirilmesini ve hassasiyet gösterilmesini” dile getirmiştir.

Toplantıda söz alan diğer katılımcılar da ekonomik ve güncel durumu değerlendirdikten sonra görüş ve taleplerini dile getirdi.