Kuzey İzmir Ticaret Odaları Ortak Sorun ve Çözüm Önerileri İstişare Toplantısı

29-11-2021 10:04

Kuzey İzmir Ticaret Odaları olarak (Menemen Ticaret Odası, Aliağa Ticaret Odası, Bergama Ticaret Odası ) “Bölgemiz Ortak Sorun ve Çözüm Önerileri”ni değerlendirmek üzere Menemen Ticaret Odası ev sahipliğinde Yönetim Kurulları ortak istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Süsoy, Meclis Başkanı Ali Azgın, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Erkan Çoban, Yönetim Kurulu Üyeleri Erdinç Cengiz, Yılmaz Çetin, Hakan Selek, İsmet Tuna ve Genel Sekreter Gönül Orun ev sahipliği yaptı.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Meclis Başkanı Adnan Saka ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda güncel ekonomik gelişmeler, bölgemize dair ortak sorun ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda söz alan MENTO Yönetim Kurulu Başkanı Süsoy, değerli Başkanlar ve Yönetim Kurulu üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti. Pandeminin etkisiyle bir araya gelemediklerini, kuzey hattının temsil eden Odalar olarak bundan sonraki dönem için benzer istişare toplantılarını gerçekleştirmenin bölgemiz sorunlarının çözüm aşamalarında birlik olunabileceğini dile getirdi. Bölgemizin Sanayi, Tarım ve Turizm alanlarında güçlü potansiyele sahip olduğunu, Kuzey Otoyolu ve Çandarlı Limanının açılışı sonrasında kuzey aksının hızlanacağını Ekonomi, istihdam ve buna bağlı nüfus artışının olacağını belirtti.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Ömer Ertürk, toplantıda yaptığı konuşmada Aliağa’nın sanayi ve ticaret anlamında artan yatırımlarla birlikte ilçede özellikle ön plana çıkan ulaşım altyapısı noktasında çok önemli ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek; yaşanabilir bir Aliağa ve sürdürülebilir kalkınmayı güçlendirmek adına bu yatırımların bir an önce hayata geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bergama Ticaret Odası (BERTO) Başkanı Fikret Ürper; Bölgemize kurulacak olan Batı Anadolu Serbest Bölgesi (BASBAŞ) pek çok sektörde binlerce kişiye istihdam sağlayacak. Bu da, bölgemizdeki vasıfsız işçimizin vasıflı hale getirilmesinden geçiyor. Bunu da donanımlı bir Meslek Lisesi ile çok hızlı bir şekilde sağlayabiliriz. Sadece insanımızı değil, şehirlerimizi de buna hazırlamalı ve planlamayı çok doğru yapmalıyız. Bu konuda ilçelerimizin yerel yönetimlerine de çok önemli bir iş düşüyor. Tüm adımları doğru ve planlı bir şekilde attığımızda Türkiye’nin farklı yerlerinde çalışan pek çok beyaz yakalı gencimizin buraya dönüp, doğdukları ve ailelerinin yaşadıkları bu bölgede çalışmayı tercih edeceklerini düşünüyoruz” dedi ve bölgedeki suyumuzu korumak için bir baraj yapılmasının da atılması gereken adımlardan biri olduğunu söyledi.

Toplantı karşılıklı iyi dilek temennileriyle son buldu.