İKİNCİ EL ARAÇ ALIM SATIM MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI TAMAMLANDI

21-09-2020 16:32

Menemen Ticaret Odası ve TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. arasında yapılan protokol kapsamında ikinci el araç alım satımı yapan kişiler için mesleki yeterlilik sınavları düzenlendi.

İkinci el motorlu kara taşıtları alım satım danışmanı (seviye 4) ve motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu (seviye 5) mesleki yeterlilik belgesi eğitimi için Menemen Ticaret Odası ile TOBB MEYBEM işbirliğinde teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı sınav düzenlendi. Menemen’de araç alım satım işlemleri yapan 21 galeri yetkilisinin yer aldığı sınav, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleşti. Teorik sınav Menemen Ticaret Odası Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilirken uygulama sınavı ise Nazar Otomotiv’de gerçekleşti.

Sınavda başarılı olanlar Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacak olup Resmi Gazetede yayınlanan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Yönetmeliği” kapsamında Ticaret İl Müdürlüğünden “Yetki Belgesi” alacaklardır.

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale getirildi. İl Ticaret Müdürlükleri, mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere Yetki Belgesi vermeyecektir. Noterler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin alım satım işlemlerini kabul etmeyecektir.