E- DÖNÜŞÜM BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILDI

30-12-2019 11:17

E- DÖNÜŞÜM BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILDI

Menemen Ticaret Odası ev sahipliğinde İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Menemen Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen E-Dönüşüm, E-Fatura, E-Arşiv, E-Defter, E-İrsaliye uygulamalarını içeren bilgilendirme semineri Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonu’nda yapıldı.
Gerçekleşen seminere Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Süsoy, Y. K. Başkan Yrd. Erkan Çoban, Y.K. Üyesi Hakan Selek, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Ömer Akbaş, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Menemen Temsilcisi Mithat Çetin, Menemen Ticaret Odası Meclis Üyeleri, muhasebeciler ve mali müşavirlerle çok sayıda firma temsilcisi katılım sağladı.
SMMM-KGK Bağımsız Denetçi Murat Omrak tarafından ‘E-Dönüşüm, E-Fatura, E-Arşiv, E-Defter, E-İrsaliye uygulamalarını içeren hususlar’ gibi daha birçok konuda detaylı sunumlar gerçekleştirilen seminer, soru-cevap kısmının ardından tamamlandı.
Aşağıda belirtilen konular ve ek birçok uygulama aktarıldı.
2020 Yılında e-Fatura zorunluluğu olan mükellefler,
-2018 hesap dönemi brüt satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler 1/1/2020 tarihinden itibaren,
- Hal firmaları 1 Ocak 2020’ye kadar,
- EPDK lisanslı firmalar 1 Temmuz 2020’ye kadar,
2020 Yılı E-arşiv Fatura Limiti
a-) 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren e-arşiv fatura kullanma mecburiyeti olmayan mükellefler tarafından düzenlenecek olan vergiler dahil toplamı 30 bin TL,olan faturalar e-Arşiv Fatura olarak düzenlenmek zorundadır.
b-) Vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından ise vergiler dahil toplam tutarı 5.000 TL yi aşan faturalar e-arşiv fatura olarak düzenlenmek zorundadırlar.
c-)- Tebliğin yayım tarihi itibarıyla e-Fatura uygulamasına geçmiş olan mükelleflerin 1/1/2020 tarihine kadar, e-Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu nedeniyle ileri tarihte e-Fatura uygulamasına dahil olacak olan mükelleflerinse geçiş tarihi itibariyle e-Arşiv fatura uygulamasına geçmeleri zorunludur.

EĞİTİM SUNUMUNU İNDİRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ: