Yeniden Kullanılabilir Ambalajların Depozito Uygulamaları Faaliyet Raporu

06-07-2021 15:11

Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yazısına atfen; 29/6/2020 tarihli ve 66745475-145.07-132871 sayılı Bakan Olur'u ile yayınlanmış olan "Yeniden/Tekrar Kullanılabilir Ambalajlar İçin Depozito Sistemi Uygulamalarına ilişkin Usul ve Esaslar" kapsamında; depozito uygulayan piyasaya süren işletmelerin bildirimlerinin http://ambalajdepozito.csb.gov.tr web adresinde yer alan "Ambalaj Depozito Uygulamaları Yönetim Sistemi" uygulaması üzerinden alındığı belirtilmektedir.

İlgi yazıya göre; bahsi geçen usul ve esasların 8. Maddesi uyarınca piyasaya sürenlerin faaliyet raporlarını elektronik ortamda sunmalarını sağlamak üzere "Ambalaj Depozito Uygulamaları Yönetim Sistemi’nde "Faaliyet Raporlan" sekmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından aktif hale getirilmiş olup sürece ilişkin duyuru ve bilgilendirmeler de aynı sistem üzerinde ayrıca paylaşılmaktadır.

Bilgilerinize sunarız.