World of Hunting and Nature Exhibition, Hungary 2021

22-07-2020 15:08

Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda,

Budapeşte Ticaret Müşavirliğimizin elektronik postasında, daha önce 1971 yılında Budapeşte’de dizendenmiş olan Macaristan Dünya Expo'sunun 50. yılı münasebetiyle Macaristan’ın, 2021 yılında "World of Hunting and Nature Exhibition, Hungary 2021" adli Avcilik ve Doğa Expo'sunu düzenleyeceği bildirilmektedir.

Yazıda, 25 Eylül-14 Ekim 2021 tarihlerinde Budapeşte’de organize edilmesi beklenen Expo'nun insanlık ve doğa arasındaki bağlantıyı sembolize edecek şekilde "ONE WITH NATURE" sloganı ile düzenleneceğini ve doğanın sürdürülebilir şeklide kullanımıyla ilgili değerleri esas alacağını belirten Macar yetkililerinin, ilkelerin bu konudaki bilgi, tecrübe, gelenek ve kültürel değerlerini sergileyecekleri pavyonları ile Expo'ya katılımlarını beklediklerini ifade etmektedir.

Ayrıca, ilke pavyonlarının yansıra özel sektör iş insanlarının ve örgütlerinin katilim sağlayacağı ayrı pavyonların kurulmasının planlandığı, avcılık, doğa, su ve pere yitenimi vb. alanlarda işbirliği imkânlarının geliştirilebileceği profesyonel etkinliklerden, B2B organizasyonlarına kadar farklı etkinliklere yer verilmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Öte yandan Expo kapsamında avcılık ve doğa teması ile Budapeşte başta olmak üzere ülke genelinde 660 etkinliğin gerçekleştirilmesi, Avrupa Binicilik Şampiyonasından okçuluk ve tazı yarışmalarına 19 çeşitli uluslararası etkinlik düzenlenmesinin, müzik ve kültürel etkinliklerin, gastronomi festivallerini kapsayan 14 adet çeşitli Macar etkinliğinin gerçekleştirilmesinin ve Yaban Hayati Forumu gibi 4 adet küresel konferans düzenlenmesinin planlandığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, bu çerçevede, Avrupa ilkelerinden Türk Konseyi üyesi ülkelerine kadar dünyanın farklı noktalarından katillileri bir araya getirmesi beklenen Expo'ya katilimin ülkemizin tarihi ve kilittiler değerlerinden gastronomiye, doğa sporlarından doğa turizmine, mal ve hizmet sektörlerine tahnitim firkati sağlayacağı ifade edilmektedir. Dolayısıyla, ilkemizin genel ve sektireli tahnitimi kapsamında ilgili firmaların içirin ve hizmetleri ile birlikte Expo'ya katılımlarının faydalı olacağı belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız,

Saygılarımızla,