VERGİ MÜKELLEFİYETİ GÜNCELLEMELERİ HAKKINDA

BAŞKANLIĞINDAN

ORGAN SEÇİMLERİ VERGİ

MÜKELLEFİYETİNE İLİŞKİN DUYURU

Ekim-Kasım 2022 Oda/Borsa Organ seçimlerinde, 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’nun 83’ncü maddesi uyarınca Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclise üye seçilebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur.

Bu zorunluluk çerçevesinde üyelerimizin vergi mükellefiyetine ilişkin Oda kayıtlarını 09/09/2022 Cuma gününe kadar hafta içi mesai saatleri arasında odamıza gelerek incelemeleri ve hatalı kayıt varsa düzeltilmesi için firmanın antetli kağıdına yazılı dilekçe ile müracaatta bulunmaları gerekmektedir.

Bu düzeltme işlemi çerçevesinde; 5174 sayılı Kanunun 83. Madde (f) bendi uyarınca seçme ve seçilme haklarının kaybolmaması için Odamıza daha önce hiç vergi numarası bildirmemiş üyelerimizin de öngörülen sürede Odamıza vergi hesap numaralarını bildirmeleri, vergiden muaf olan üyelerimizin (Kooperatifler, serbest bölgede faaliyet gösteren firmalar vb.) vergiden muaf olduklarına ilişkin muafiyet belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

Vergi mükellefiyetiyle ilgili yukarıda belirtilen işlemler için öngörülen süre 09/09/2022 Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir.

Bu süre içerisinde kayıtlarını düzeltmeyen üyeler oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacaktır.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

Menemen Ticaret Odası

Yönetim Kurulu Başkanlığı