VERBİS VE KAYIT OLMA HAKKINDA

29-08-2019 15:16

VERBİS NEDİR VE KAYIT OLMA ZORUNLULUĞU

Değerli üyelerimiz öncelikle odamızın sayfasını takip etmeniz sizler açısından faydalı olacaktır. Mevzuatta sizi ilgilendiren değişiklikleri müşavirimiz takip etmekte ve bu sayfadan sizi bilgilendirerek cezalı durumlara düşmenizi önlemektedir. İşte  bu konulardan birisi de  6698 sayılı kanunla getirilen VERBİS dir.( Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi dir).

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 07.04.2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmak suretiyle yürürlüğe girmiştir

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu şirketlere önemli mükellefiyetler yüklemektedir. Söz konusu Kanun ile getirilen düzenlemelere uyum sağlamak başlı başına hukuki ve teknik bazı çalışmaların yapılmasını gerektirmektedir.

Söz konusu Kanun ile getirilen düzenlemelere uyma zorunluluğu tüm şirketler için geçerlidir. Kanun ile ilgili cezalar çok yüksek olduğundan ve şirketlerin ileride  telafisi mümkün olmayan yüksek ceza ve tazminatlarla karşılaşmaması açısından hukuk müşavirinizden ve bilgi işlemden sorumlu teknik personelden destek almanızı öneririz.

İZZET SÜSOY

MENEMEN TİCARET ODASI