TOBB Türkiye 100 Başvuruları Başladı

11-10-2019 10:09

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ve TEPAV işbirliğinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek üzere 2011 yılında, Türkiye 25 programı gerçekleştirildi. Sonraki yıllarda Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini tespit edip ödüllendirmek amacıyla bu program Türkiye 100 olarak devam etti. Bu yıl Türkiye 100 Programının altıncısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, TEPAV ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek.

Programa 15 Kasım 2019 tarihine kadar http://turkiye100.tobb.org.tr/ adresinden başvuru yapılabilecek.

Kimler başvurabilir?

Aşağıda sıralanan kriterleri sağlayan şirketlerin başvuruları kabul edilecektir.

- 31 Aralık 2015 ve öncesinde kurulan,
- 2016 yılında en az 500 bin TL satış gelirine sahip,
- 2018 yılında en az 1,5 milyon TL satış gelirine sahip,
- 2016 – 2018 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında artıran şirketler,

Ayrıca;

- Başvuracak şirketlerin merkezlerinin Türkiye’de bulunması gereklidir.
- Kamu ortaklığı ve/veya halka açık olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
- Yurtdışı merkezli bir şirketin Türkiye şubesinin başvurusu geçerli sayılmaz.
- Hisselerinin yüzde 51’inden fazlası halka açık başka bir şirkete ya da bir kamu şirketine ait olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
- Kar amacı gütmeyen şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
- Franchise işletmelerinin başvuruları geçerli sayılmaz.
- Otomobil galerileri, kuyumcular, döviz şirketleri, bankalar, enerji dağıtım şirketleri ve elektrik, gaz, akaryakıt ve su sağlayıcıların başvuruları geçerli sayılmaz.
- Holdinglerin başvuruları geçerli sayılmaz; bir holdingin çatısı altındaki şirketler başvurabilir.
- Ortakları arasında Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları (gerçek ve tüzel kişiler) olan şirketler başvurabilir.

Türkiye 100’e başvuru koşulları:

- 31 Aralık 2015 ve öncesinde kurulan,
- 2016 yılında en az 500 bin TL satış gelirine sahip,
- 2018 yılında en az 1,5 milyon TL satış gelirine sahip,
- Başvuracak şirketlerin merkezlerinin Türkiye’de bulunması gereklidir.
- Yurtdışı merkezli bir şirketin Türkiye şubesinin başvurusu geçerli sayılmaz.
- Kar amacı gütmeyen şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
- Franchise işletmelerinin başvuruları geçerli sayılmaz.

Başvurular http://turkiye100.tobb.org.tr sitesinden yapılabilir.

Son başvuru tarihi 15 Kasım 2019.

Daha fazla bilgi için; [email protected]

Ceyda Altunay Demir

Tel:  +90 312 292 55 86