“İŞ DÜNYASINDA VE ÖZEL YAŞAMDA” KALİTELİ İLETİŞİM

PROF. DR. ÜSTÜN DÖKMEN’İN KATILIMIYLA

“İŞ DÜNYASINDA VE ÖZEL YAŞAMDA”

KALİTELİ İLETİŞİM

Konferansımıza siz değerli üyelerimizin

Katılmasından memnuniyet duyarız.

MENEMEN TİCARET ODASI

İZZET SÜSOY                                       ALİ AZGIN

YÖNETİM KURULU BAŞKANI                     MECLİS BAŞKANI

“İŞ DÜNYASINDA VE ÖZEL YAŞAMDA”

KALİTELİ İLETİŞİM

4 ARALIK 2018 - Salı

MENEMEN TİCARET ODASI

KONFERANS SALONU

(3.KAT)

Saat: 13:30 – 16:30

Adres: Mermerli Mahallesi Ertuğrul Cad. No:15

Menemen /İzmir /Türkiye

İŞ DÜNYASINDA VE ÖZEL YAŞAMDA KALİTELİ İLETİŞİM

YAŞAMA VE ÇALIŞMA SEVİNCİ

Prof.Dr.Üstün DÖKMEN

Programdaki konular:

1.       Günlük yaşamda ve iş ortamlarında iletişim stilleri ( kuramsal ve uygulamalı)

2.       Empatik İletişim (kuramsal ve uygulamalı)

3.       Dinlemek, anlamak, anlaşmak

4.       Bir kurumda “Biz”i oluşturmada, takım kurmada, ekip olmada ve sinerjiyi artırmada    sağlıklı iletişimin ve uzlaşmanın önemi ( kuramsal ve uygulamalı)

5.       Ekip olmak,işyerinde aile olmak

6.       Farklı kültürlerden gelen kişilerin ekip oluşturması

7.       Zor müşteriyle iletişimi kolaylaştırma yolları

8.       İç ve dış müşteriyle ve aile içinde ortaya çıkan iletişim çatışmaları, çözüm yolları, çatışmaların kültürel boyutu ( kuramsal)

9.       Sorumluluk almanın  ve kendini kuruma ait hissetmenin önemi( kuramsal ve uygulamalı)

10.    Önyargılarla başetme

11.    Farklı bakış tarzları kazanma

12.    Rutin çalışan elemanlarda yaşama ve çalışma sevinci

13.    Yaşama odaklanmada ve stresle baş etmede kuantum mantığı (kuramsal ve

uygulamalı)

14.    Duyguları fark etme, ifade etme ve kontrol etme

15.    Krizle başetmek,yılmazlık

16.    Motivasyonu artırma ve yaşama sevince ulaşma yolları (kuramsal ve uygulamalı)

17.    Öteki ile -  Farklı ile uzlaşmak

18.    Yönetim becerisi ve liderlik

19.    Güven

Prof. Dr. Üstün DÖKMEN Kimdir?

Türkiye’nin alanında en sevilen isimlerinden biri olan; psikolog, TV programcısı, eğitimci ve yazar Üstün Dökmen, 1954 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da tamamlayan Dökmen, Ankara Cumhuriyet Lisesinden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra aynı bölümde uygulamalı psikoloji alanında yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında 1986 yılında doktor, 1988’de doçent, 1995’te ise profesör unvanını alan Dökmen, aynı üniversitede uzun yıllar da öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Bilimsel kitaplarının ve makalelerinin yanı sıra şiir kitapları, romanları ve tiyatro eserleri de bulunan Üstün Dökmen, toplam 8 yıl boyunca TRT’de 94 bölüm Küçük Şeyler programını ve TRT Radyo 3’te opera sanatçısı Murat Akar ile birlikte, gençlere operayı sevdirmeye yönelik “Biz Kim Opera Kim” adlı programı hazırladı.

Bugüne kadar Avustralya ve çok sayıda Avrupa ülkesinde gurbetçi vatandaşlarımıza maddi karşılığı olmaksızın konferanslar veren, "Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi"nin Kurucusu Prof. Dr. Üstün Dökmen, “Küçük Şeyler” isimli eseri ile Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2008 yılı Deneme dalındaki ödülüne layık bulundu.