Gönderi Ön Bilgilendirme - Advanced Cargo Informatıon (ACI-ACID)

06-07-2021 15:19

Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Mısır Arap Cumhuriyeti'nin, 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren Mısır'a yapılacak ihracat gönderileri için "Gönderi Ön Bilgilendirme-Advanced Cargo Information (ACI-ACID)" numarası uygulamasına başlamış olduğu açıklanarak, 1 Temmuz 2021 tarihiyle birlikte uygulamanın mecburi olacağı bildirilmişti.

Bu defa, Mısır'daki iş çevrelerinin ve çok uluslu şirketlerin talepleri doğrultusunda, Mısır Maliye Bakanlığı tarafından 23/06/2021 tarihli ve 2021/328 sayılı Karar'ın yayımlandığı ifade edilerek, ACI-ACID uygulaması başlama tarihinin 3 ay ertelendiği belirtilmiştir.

Yazıda, 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren sadece sisteme dahil kargoların ilgili ülke gümrük limanlarında kabul edileceği ve başka bir erteleme yapılmayacağı da vurgulanmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

EK: Ticaret Bakanlığı’ndan Alınan Yazı